Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Λίνδος


Η Λίνδος είναι ένα πανέμορφο χωριό της Ρόδου,  στα Δωδεκάνησα, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και απέχει περίπου 55 χλμ. από την πόλη της Ρόδου. Είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της Πόλης της Λίνδου, μιας από τις τρεις αρχαίες πόλεις - κράτη που συνενώθηκαν στην αρχαιότητα για να αποτελέσουν την Πόλη της Ρόδου. Πριν μερικά χρόνια η Λίνδος άνηκε στον δήμο Λινδίων μαζί με τα χωριά Κάλαθο, Λάερμα, Λάρδο και Πυλώνα ενώ σήμερα ανήκει στον ενιαίο δήμο Ροδιών.


 Οι κάτοικοι της Λίνδου, που είναι περίπου 1000, ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό, ενώ παλαιότερα ασχολούνταν με την κτηνοτροφία, την αλιεία και την γεωργία. 


Η Λίνδος έχει πολλά αξιοθέατα και φυσικές ομορφιές, αλλά τα πιο σημαντικά μνημεία της περιοχής είναι η Ακρόπολη της Λίνδου όπου βρίσκεται ο δωρικός ναός της θεάς Αθηνάς, τα προπύλαια του ναού, η Ελληνιστική Στοά,  η ανάγλυφη ροδία τριήρης που είναι σκαλισμένη σε βράχο στους πρόποδες της ακρόπολης και το κάστρο των Ιωαννιτών Ιπποτών. Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τους αρχαιολογικούς αυτούς χώρους, άλλοι περπατώντας και άλλοι χρησιμοποιώντας τα "ΤΑΞΙ" της Λίνδου, που δεν είναι αυτοκίνητα αλλά συμπαθέστατα γαϊδουράκια! 


Εκτός από τη Ακρόπολη οι επισκέπτες του χωριού μπορούν να απολαύσουν την όμορφη παραλία και να γευτούν τις παραδοσιακές συνταγές στα δεκάδες εστιατόρια. 

Γενικά η Λίνδος είναι ένα πολύ ωραίο χωριό και αξίζει να το επισκεφτεί κανείς!

Κλεοπάτρα Διάκουλα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου