Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Τα γαπράκια - παραδοσιακό φαγητό της Λίνδου


Τα γιαπράκια είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Ρόδου, αλλά τα Λινδιακά γαπράκια ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά τους!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα ακόλουθα :
  • Ένα κιλό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • Μισό λεμόνι
  • Μια κουταλιά βούτυρο
  • Ένα φλιτζάνι (του καφέ) λάδι
  • Αλάτι (όσο θέλετε)
  • Πιπέρι (όσο θέλετε)
  • Λίγο άνηθο
  • Ένα φλιτζάνι ρύζι
  • Κληματόφυλλα ή λάχανο (ότι προτιμάτε)
  • Δύο κούπες νερό

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, στύβουμε την ντομάτα και τα βάζουμε μαζί με τον κιμά, το βούτυρο, το λάδι, λίγο αλάτι, πιπέρι και άνηθο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε ώστε να φτιαχτεί η γέμιση.

Έπειτα, ζεματίζουμε τα φύλλα σε ζεστό νερό και αρχίζουμε να τα τυλίγουμε, βάζοντας σε κάθε φύλλο μια κουταλιά γέμιση. 

Όλα τα τυλιγμένα γαπράκια, τα βάζουμε, σε σειρές και από πάνω ρίχνουμε δύο κούπες νερό, μισό λεμόνι, λίγο λάδι και αλάτι και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου μισή ώρα.

Κλεοπάτρα Διάκουλα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου