Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τα Μάσαρη


Το χωριό Μάσαρη βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού της Ρόδου και είναι ένα μικρό και ήσυχο χωριό, περιτριγυρισμένο από περιβόλια και ελαιώνες.  

Η περιοχή των Μασάρων φημίζεται για τα ωραία της πορτοκάλια γι’ αυτό, κάθε χρόνο στο τέλος Μαρτίου, διοργανώνεται από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «Το Καμμυρί» η «γιορτή πορτοκαλιού» στην οποία οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα τοπικά προϊόντα και να διασκεδάσουν με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.


Ο πολιτιστικός σύλλογος πήρε το όνομα του από το ομώνυμο βυζαντινό μοναστήρι, που τα παλιά χρόνια είχε μεγάλη δύναμη και πολλά κτήματα που τα καλλιεργούσαν οι καλόγεροι που έμεναν εκεί. 


Το μοναστήρι αυτό δεν είναι φυσικά το μοναδικό που υπάρχει στην περιοχή των Μασάρων. Υπάρχουν κι άλλα μοναστήρια και εκκλησίες στην γύρω περιοχή, αλλά αυτή που ξεχωρίζει περισσότερο είναι η εκκλησία που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, με  το ψηλό και ωραίο καμπαναριό!

Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται επίσης και το παλιό δημοτικό σχολείο που χτίστηκε πριν από 100 χρόνια περίπου! 


Το χωριό μας τέλος, διαθέτει το δικό του ποδοσφαιρικό γήπεδο όπου γυμνάζεται και αγωνίζεται η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, ο Αστέρας Μασάρων!

Φροσύνη Σιδεράτου - Χριστίνα Σιδεράτου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου