Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Μεσαιωνικό φεστιβάλ Λίνδου

Στις 17 Ιουνίου του 2012 οι κάτοικοι της Λίνδου μεταμόρφωσαν το χωριό τους σε μια μεσαιωνική πόλη. Μετέτρεψαν τα περισσότερα μαγαζιά και σπίτια σε παλιά αρχοντικά και τους δρόμους σε καλντερίμια, φωτισμένα με δαυλούς και στρωμένα με ξερά χόρτα. Σκοπός τους ήταν να αναπαραστήσουν μια νύχτα του Ιούνη, κάπου στο 1400  μ.Χ.,  όταν η Λίνδος προετοιμαζόταν να υποδεχθεί τον Μέγα Μάγιστρο Jean Bonpar De Lastic και την σύζυγο του, που ερχόντουσαν να εξετάσουν την πορεία των εργασιών συντήρησης του Κάστρου αλλά και για να ζητήσουν από τους Λινδίους να καταταγούν στα ιπποτικά καράβια για να σώσουν το Καστελόριζο από τον Αιγυπτιακό στόλο.

Στην προετοιμασία και στα διάφορα δρώμενα του φεστιβάλ, συμμετείχαν οι περισσότεροι κάτοικοι και όλοι σχεδόν οι νέοι και οι νέες του χωριού. Ντυμένοι με στολές της μεσαιωνικής εποχής, μεταμορφώθηκαν σε ηθοποιούς,  ζογκλέρ,  ταχυδακτυλουργούς,  ξυλοπόδαρους, φρουρούς, ζητιάνους και απλούς κατοίκους. Παράλληλα, διάφοροι επαγγελματίες εκείνης της εποχής όπως πεταλωτές,  σαμαράδες,  πετσωτές,  αγγειοπλάστες,  τυροκόμοι, ταβερνιάρηδες κ.α. επιδείκνυαν τον τρόπο δουλειάς και το εμπόρευμα τους στους επισκέπτες. Τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα συμπλήρωναν με τραγούδια εκείνης της εποχής, μουσικοί και τραγουδιστές. 


Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη φορά που διεξήχθη το συγκεκριμένο φεστιβάλ με τίτλο "Μια φεγγαρόλουστη Μεσαιωνική νύχτα στη Λίνδο" και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία αφού το παρακολούθησαν εκατοντάδες επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι. Έτσι, οι διοργανωτές του σκέφτονται να οργανώσουν κάτι ανάλογο και το φετινό καλοκαίρι!


Κλεοπάτρα Διάκουλα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου