Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Τα πιταρούδια



Τα πιταρούδια είναι μια υπέροχη συνταγή των Μασσάρων και φτιάχνεται χρησιμοποιώντας τα γευστικά λαχανικά του χωριού μας!

Είναι μία εύκολη συνταγή και για να τη φτιάξει κάποιος θα χρειαστεί: 
  • Δύο μέτρια κολοκυθάκια
  • Μία κόκκινη ντομάτα
  • Ένα κρεμμύδι ξερό
  • Μία κονσέρβα μανιτάρια ή αν είναι φρέσκα ένα φλυτζάνι
  • Ένα κομμάτι φέτα (μεσαίου μεγέθους)
  • Λίγο δυόσμο
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειαστεί για να πήξει η ζύμη)

Για την εκτέλεση της συνταγής, αρχικά τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια, την ντομάτα και τη φέτα. Μετά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και ρίχνουμε όλα τα υλικά που ετοιμάσαμε μέχρι τώρα σε ένα μπολ. Έπειτα,  ρίχνουμε από πάνω λίγο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε ενώ παράλληλα ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να πήξει η ζύμη μας και να γίνει ομοιόμορφη. 

Για να τα ψήσουμε, βάζουμε λάδι σ’ ένα τηγάνι και μ’ ένα κουτάλι πιάνουμε λίγη ζύμη (μισή κουταλιά) και την αφήνουμε να πέσει ομοιόμορφα στο καυτό λάδι. Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αν τα ξεχάσουμε και τα αφήσουμε παραπάνω, κινδυνεύουν να καούν!  

Τα πιταρούδια τα συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα από φρέσκα ντόπια υλικά και τοπικό κρασί! 

Βαλασία Ζαννέττου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου