Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Το καρναβάλι της Καλάθου


Το καρναβάλι της Καλάθου διοργανώθηκε και φέτος από τον πολιτιστικό σύλλογο με μεγάλη επιτυχία. Τα δρώμενα πολλά και εντυπωσιακά. Υπέροχες νεράιδες, άγγελοι και δαίμονες και πάρα πολλά χορευτικά.

Όπως κάθε χρόνο, το καρναβάλι ξεκίνησε με το Γαϊτανάκι.



Στη συνέχεια τα κορίτσια με το Loca της Shakira μας έδειξαν το χορευτικό που είχαν ετοιμάσει με την δασκάλα του Latin και ακολούθησε το Charleston που μας μετέφερε σε άλλη εποχή.


Μετά εμφανίστηκαν τα θεατρικά δρώμενα, με πρώτο το Άγγελοι και Δαίμονες όπου οι δύο αντίπαλες πλευρές προσπαθούσαν να πάρουν με το μέρος τους ένα μικρό παιδί που βρέθηκε τυχαία στο δρόμο τους και έπειτα ήρθε ο ερχομός της Άνοιξης, ένα θεατροχορευτικό δρώμενο εμπνευσμένο από τη νεολαία του χωριού!


Η Άνοιξη έπαιζε μουσική και οι νεράιδες ξύπνησαν από το βαθύ τους ύπνο και άρχισαν να χορεύουν στον ρυθμό της χαλαρωτικής και ταξιδιάρικης μουσικής, που όσο περνούσε η ώρα, γινόταν όλο και πιο έντονη.


Ακολούθησε μία παραλλαγή του Gangnam Style από τα κορίτσια του χωριού που έδειξε πως, η Κάλαθος είναι πάντα μέσα στο ρυθμό των ημερών.


Στη συνέχεια, ένας αγρότης με την νεαρή σύζυγό του, παρουσίασαν τα  προβλήματά τους!


Εξαιρετική επίσης ήταν και φέτος η παρουσία των γυναικών του χωριού, που επέλεξαν με το χορό τους, να μας μεταφέρουν στη Γαλλία του περασμένου αιώνα, εκεί όπου το Can Can ήταν αρκετά γνωστό.

Φυσικά από αυτήν την πανέμορφη παρέα δεν μπορούσε να λείψει ούτε το Dancing with the stars by Kalathos!

Το κλείσιμο του καρναβαλιού έγινε με το  Harlem Shake το οποίο χόρεψαν όλοι μαζί, καρναβαλιστές και θεατές που έμειναν ευχαριστημένοι αλλά και εντυπωσιασμένοι από τη δουλειά,  τη φαντασία και την καλή οργάνωση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.



Για την ιστορία, τα δύο ζευγάρια της φωτογραφίας έφτασαν στον τελικό όπου τον νικητή θα τον αναδείκνυε ο κόσμος με το χειροκρότημά του. Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά ο διαγωνισμός τελικά έληξε με ισοπαλία!


Αλεξάνδρα Τουμπάκη



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου