

Στα Μάσαρι, το φαγητό αυτό ονομάζεται καπαμάς, ενώ στον Αρχάγγελο, το λένε ριφικί.
Υλικά
- κατσικίσιο κρέας
- ρύζι
- ένα μικρό κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- άνηθο
- Μαϊντανό
- Τοματοπολτό
- Βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μία πήλινη κατσαρόλα βάζουμε το κρέας ολόκληρο ή σε κομμάτια, προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τον μαϊντανό αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε και τέλος λίγο αλάτι, πιπέρι, κύμινο, βούτυρο και τοματοπολτό.
Λίγο πριν το βάλουμε στον ξυλόφουρνο, προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να μην καεί, αφού θα μείνει στο φούρνο πάνω από 12 ώρες!
Ο φούρνος έπειτα κλείνεται πολύ καλά για να μη χάσει την θερμοκρασία του και μείνει το φαγητό άψητο!
Αγγελική Τριαντενού
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου