Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Αστέρας Μασάρων

Ήταν περίπου στις αρχές δεκαετίας του 1950. Ένα αστέρι που γεννιόταν έμελλε να γίνει ιδέα... Αστέρας Μασάρων μια απ' τις παλαιότερες ομάδες τις νότιας Ρόδου.

Η πρώτη επαφή των Μασαρενών με το ποδόσφαιρο έγινε όταν ο Παναγιώτης Κρίζας ήρθε στο χωριό για να δουλέψει ως τσαγκάρης, ενώ παράλληλα έπαιζε στην Μικτή Ρόδου των Ιταλών, ως αμυντικός μέσος. Ο παίκτης αυτός, έγινε ο πρώτος προπονητής της ομάδας καθώς ήξερε καλά το άθλημα και το δίδασκε και σε άλλες ομάδες της Ρόδου.

Όταν έφυγαν οι Ιταλοί, ο Αστέρας συνέχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην Κάλαθο (χωριό της Ρόδου). Αρχικά, η ομάδα δεν ήταν και τόσο οργανωμένη όμως πολύ γρήγορα, με γραμματέα τον Παναγιώτη Κυριάκου, τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται. Φτιάχθηκε το καινούριο γήπεδο της ομάδας, όταν ο Λίνδιος πολιτικός, Ιωάννης Ζίγδης έδωσε εντολή να παραχωρηθεί ένα χωράφι για να φτιαχτεί εκεί. Ορίστηκε επίσης και η πρώτη διοίκηση του συλλόγου που την αποτελούσαν ο Περίδης Τσαμπίκoς, πρόεδρος, ο Κυριάκου Τσαμπίκος, γραμματέας και οι Παπαϊακώβου Ιάκωβος και Βασιλάκης Κυριάκος, γενικοί γραμματείς.


Από τότε μέχρι σήμερα η ομάδα συνεχίζει να αγωνίζεται με ήθος κερδίζοντας 2 κύπελλα γι' αυτό το λόγο, 3 πρωταθλήματα της Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας Δωδεκανήσου και 5 πρωταθλήματα της Β' κατηγορίας Δωδεκανήσου. Αυτή τη σεζόν (2015-16) αγωνίζεται στην Α' κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος.


Βίντεο από επιτυχίες της ομάδας

Ευχαριστώ τον προπονητή της ομάδας κ. Σάββα Σταυρίδη για ψηφιακό υλικό και τις πληροφορίες που μας παρείχε.
Δαϊρετζής Χρήστος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου